Yritys

Louhimme ja jalostamme kotimaista graniittia yli sadan vuoden kokemuksella

Suomalainen kivi sydämellä

Tampereen Kovakivi Oy on suomalainen perheyritys, joka on perustettu Tampereella vuonna 1914. Vaalimme yli sadan vuoden kokemuksella pitkäaikaista kiviosaamista. Olemme kivialalla merkittävä toimija Suomessa ja Pohjoismaissa. Toimintamme kulmakivet ovat graniitin louhinta sekä jatkojalostus. Itse louhittuja graniittilaatuja paitsi käytetään omassa tuotannossa, myös myydään blokkeina muille toimijoille ja merkittävä osa blokeista menee vientiin.

Lopputuotteita ovat erilaiset rakennus- ja ympäristökivituotteet. Tämän tyyppisiä tuotteita käytetään, kun kohteelta edellytetään kestävyyttä, ajattomuutta ja arvokkuutta. Omien kivilaatujemme lisäksi jalostamme muita tunnettuja kotimaisia graniitteja. Tehdas toimii Kurussa Ylöjärvellä. Louhimot sijaitsevat sekä Kurussa että Tampereella.

Kovakivi on tunnettu korkeasta laadustaan, luotettavuudestaan sekä ensiluokkaisesta kivimateriaalistaan, niin pienissä kuin suurissakin kivitoimituksissa. Referenssejä on nähtävillä useissa kohteissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Ikivanhaa käsityötaitoa ja tuoretta teknologiaa

Pitkän historian tuoman kokemuksen myötä tiedämme, miten kiveä työstetään ja miten sitä käytetään. Olemmekin saaneet toimittaa lisäkiviä muutamiin hankkeisiin, joiden alkuperäiset kivet toimitimme vuosisata aikaisemmin. Katsomme kuitenkin myös koko ajan eteenpäin: sitoutunut ja ammattitaitoinen henkilöstö sekä ajanmukainen konekanta luovat edellytykset toimintaan myös tulevaisuudessa. Koulutamme uusia ihmisiä alalle ja huolehdimme omalta osaltamme siitä, että kotimainen kivi säilyy myös tulevien sukupolvien ylpeydenaiheena

Scroll to Top