Företaget

Vi bearbetar och förädlar inhemska granit med över hundra års erfarenhet.

Tampereen Kovakivi Oy är ett finskt familjeföretag som grundades i Tammerfors år 1914. Vi värnar om långvarig stenkompetens med över hundra års erfarenhet. Våra produkter inkluderar bygg- och miljöstener samt behovsstenblock. Våra kunder är entreprenörer, byggföretag, offentliga inköpare och privata konsumenter. Vi är en betydande aktör inom stenindustrin i Finland och Norden. Kovakivi är känd för sin höga kvalitet, tillförlitlighet och förstklassiga stenmaterial i både små och stora stenleveranser.

Hållbarhet

Inhemsk natursten är ett ansvarsfullt val

Hållbart byggande med inhemska granit. Att använda inhemska stenar är både ekologiskt hållbart och förnuftigt när man vill främja lågkolstrukturer. Natursten står emot livet exceptionellt bra och dess koldioxidavtryck är överlägset jämfört med många andra byggmaterial. Särskilt på längre sikt är sten också ett ansvarsfullt val, med tanke på dess nästan eviga livslängd och låga användnings- och underhållskostnader.

Produkter

Miljöstenar

Miljöstenar

Gråsten förenar en vacker och återhållsam utseende med hållbarhet mot slit. Det passar som material för olika miljöstenar, som mur-, bro- och poolkonstruktioner, gatu- och markstenar samt trappor, plattor och kantstenar. Ytbehandlingarna är vanligtvis brända, korsmejslade eller klyvna. Produkterna tillverkas på beställning enligt kundens önskemål och behov.

Produkter

Byggstenar

Byggstenar

Granit är en utmärkt byggsten med goda egenskaper och tål olika väderförhållanden väl. Granit ger byggnadens fasader, socklar och ytor en individuell och värdefull utseende. Ytbehandlingar är vanligtvis brända, korsklackade, klyvna eller polerade. Produkter tillverkas enligt kundens önskemål och behov.

Stensorter

Kurulaingranit är känt för sin höga kvalitet och slitstyrka

Kuru

Grå Granit

Kuru Grå är en fin­kornig, riktningslös och jämn grå granit. Passar för alla användningsområden inomhus och utomhus. Kurun Grå granit bryts i Kuru och Kapee området norr om Tammerfors. Den har funnits i produktion i över hundra år och är välkänd även internationellt.

Kuru

Svart Diorit

Kurus svart diorit (Kuru Black) har en grå-svart grundfärg med vita ränder som livar upp dess utseende. Fint kornig och riktningsoberoende. Användbar inomhus och utomhus. Kurus svarta diorit bryts norr om Tampere, i närheten av Murole kanal. Stenen har etablerat sin position som en särskild bygg- och miljösten i Finland. Stenen har brutits sedan 1970-talet.

Kuru

Rödbrun Granit

Kuru Redbrown är en fint kornig, något riktad granit med en stark rödbrun färg. Lämplig för alla inomhus och utomhusbruk. Denna granit bryts i området Parkkuu norr om Tammerfors. Kuru Redbrown har etablerat sig som en särskild byggnad och miljösten i Finland, Sverige och Danmark. Den har brutits sedan 1970-talet.

Kivijärvi

Svart Gabro

Kivijärvi Black har en jämn svart färg med medelstora, riktade korn. Färgvariationen är minimal och slitstyrkan och väderbeständigheten är bra. Passar för alla användningsområden både inomhus och utomhus.
Rulla till toppen